Zakelijke oplossingen

Hutronic levert al 50 jaar oplossingen op het gebied van telecommunicatie, voor de zakelijke en particuliere markt. Wij leveren onder andere producten en diensten voor de landelijke LTE, GSM en UMTS netwerken, het C2000 netwerk voor Politie, Brandweer en hulpdiensten, digitale TV zendantennes DVB-T voor Digitenne en FM zendantennes. 

Onze projecten

Hutronic levert hoogwaardige antennes die niet voor niets in landelijke netwerken worden ingezet.

Momenteel leveren we nieuwe basispostantennes voor het C2000 netwerk.

Door de extra frequenties uitbreiding in de 410 -430 MHz band was het noodzakelijk een breedband antenne toe te passen. De keuze is gevallen op Procom een dochterfirma van Amphenol en op Sinclair Technologies (een divisie van Norsat International) uit Canada.

Tevens is de IM specificatie een belangrijke factor voor een goede werking in het C2000 netwerk. De minimale eis is -150 dBc.

Alle antennes worden stuk voor stuk getest in een anechoic chamber (meetkamer of HF stille ruimte) en zijn gemiddeld -155 … -160 dBc, dat is ruim binnen de gevraagde specificaties.

Buiten de hoge eisen aan de antennes waren de levertijden erg belangrijk voor onze klant.

Grote aantallen antennes zijn geleverd tijdens de zomervakantie, vooraf hebben wij met de producenten goede afspraken kunnen maken zodat de leveringen in deze periode probleemloos zijn verlopen.

Luchtverkeersleiding

Ook zijn we betrokken bij projecten van de Luchtverkeersleiding Nederland.

Aan de hand van de opgegeven specificaties hebben we van meerdere aanbieders uiteindelijk twee leveranciers gekozen en daar de beste antennes van aangeboden. Ook hierbij was, hoe kan het ook anders, een belangrijke factor dat kwaliteit en betrouwbaarheid van de antennes voorop stond.

Andere projecten

Andere projecten waarin we antennes geleverd hebben waren o.a. voor een landelijk dekkend DVB-T (KPN/Digitenne) en FM netwerk. Voor deze twee netwerken zijn voor namelijk complexe antenne systemen geleverd. Hierbij moet u denken aan meerdere zendfrequenties gekoppeld aan een antennesysteem en speciale eisen aan stralingsdiagrammen en veldsterkte. Hierbij moest men ook rekening houden met woonwijken gelegen dichtbij de zendmasten i.v.m. te hoge concentratie veldsterkte, elektrische- en magnetische veldsterkte.  Omdat in het buitenland de zelfde zendfrequenties herhaald worden zijn stralingsdiagrammen en veldsterkte belangrijke eisen in de specificatie van het antennesysteem.

LoRa staat voor 'Long Range Low Power'.

Aan het landelijke LoRa netwerk (Internet of Things) van KPN hebben we voor de basisposten,  rondstraalantennes met hoge gain (versterking) geleverd en voor de kleine/micro cellen 0 dB rondstralers die direct op het apparaat zijn gemonteerd. Deze technologie kan kleine hoeveelheden informatie uitwisselen tussen objecten en systemen bij een ultralaag stroomverbruik. Hiermee is LoRa de optimale ondersteuning van Internet of Things en tegelijkertijd een energiezuinige oplossing.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail